column

Column Evita thuiszorg nieuwsbrief geschreven door Ellen Tak

Ik kan mijzelf als MMZ-ster helemaal uitleven als het aankomt op het creëren van een fijne, in dit geval individuele, dagbesteding.

Met veel plezier maak ik uitstapjes met de heer Van der T. Meneer is 98 lentes jong. Het geheugen van meneer is momenteel aan slijtage onderhevig en is moe aan het worden. Meneer geniet wel zichtbaar van de uitstapjes, de ‘NU’ momenten.

Meneer is weduwnaar en heeft met zijn vrouw altijd prachtige verre zeiltochten gemaakt.

Zo nu en dan worden de fotoboeken weer eens opengeslagen. Zijn echtgenote schreef dagelijks prachtige zeiltochtverslagen. Als je die aan het voorlezen bent, dan waan je jezelf op de boot. Al kan meneer het verhaal niet meer helemaal volgen, meneer is nog wel alert op uitspraak. Helaas betrapt meneer mij op mijn uitspraak als het neerkomt op Franse streken. Ja, dan slis en vervorm ik een beetje (met mijn Rotterdamse accent), want dit zat niet in mijn talenpakket op school vroeger. Zo ontzettend leuk als ik meneer het woord laat zien en hij dan op de juiste manier aangeeft hoe ik het moet uitspreken.

Het wekelijkse ritje met de auto langs de boulevard van Scheveningen is een meerwaarde. Wolken, ruige of kalme zee, zon of onstuimig weer. Meneer kijkt aandachtig.

Transfer buitenshuis met de rollator is iets te veel van het goede. De beentjes hebben inmiddels 98 jaar op de stappenteller staan. Daarom maken we graag dankbaar gebruik van een leenrolstoel van Biessieklette op de boulevard van Scheveningen. Voor 1 euro mag je hem lenen. Zelfs een legitimatie hoef ik niet af te geven en hij lijkt heerlijk te zitten en het duwt prettig.

Op het strand zijn plateaus gebouwd voor de minder validen. Ter hoogte van de pier en ter hoogte van de haven. Je kan dan tot ver aan de zee komen. Zo kan meneer o.a. de zeilboten naar binnen zien komen. De heer Van der T. legt dan uit dat dit moet gebeuren tussen de 2 vuurtorens in.

Heerlijk wandelen op de boulevard met een pitstop bij restaurant De Waterreus. Dit restaurant is zeer rolstoelvriendelijk en het is goed vertoeven achter het glas.

Ook een ritje naar tuincentrum Ockenburg staat wel eens op de agenda. Tussen de bloemen, planten en geuren drinken we een heerlijk kopje koffie met wat lekkers erbij. Momenteel lijkt het een kleine Kerst Efteling bij dit tuincentrum. Je kijkt je ogen uit. Bewegende poppen en sprookjes. Heel leuk en het is klantvriendelijk. Bij tuincentrum Ockenburg staan rollators en rolstoelen ter beschikking. Advies: bel even van tevoren dan reserveren ze hem voor je.

En ja… even zo leuk en belangrijk dat je als planner weet wie de heer Van der T. is. Dus hup, even een lekker bakje koffie op het bankje voor de deur bij Evita Lokaal en even zwaaien naar de dames van de planning.

Wat heb ik toch een mooi en dankbaar beroep!