diensten

ONTSPANNING / WELZIJN

BEN JE MANTELZORGER EN OVERBELAST

BEN JE JE ZELF EVEN KWIJT

HEB JE WEINIG ENERGIE

VOEL JE JE GEJAAGD

MOE OF DEPRESSIEF

ONTEVREDEN

HEB JE EEN DRUKKE BAAN

BEN JE SNEL OVERPRIKKELD

HEB JE EMOTIONELE OF LICHAMELIJKE KLACHTEN

ADHD OF INNERLIJK DRUK GEDRAG

BLIJF JE IN CIRKELTJES HANGEN

EEN CONTROLE FREAK

BEN JE BOOS OF GEFRUSTREERD

PAS JIJ JE TEVEEL AAN ANDEREN AAN

HEB JE IEMAND VERLOREN ( ROUW)

ERVAAR JE TE WEINIG TIJD EN RUIMTE VOOR JEZELF

KRIJG JE DINGEN NIET VERANDERD

MAAK EEN AFSPRAAK EN NEEM EVEN TIJD VOOR JEZELF.

JE VOELT JE LEKKERDER ALS JE BETER IN JE VEL ZIT.

PARTICULIERE ZORG INTRAMURAAL

Wat houd Intramurale zorg in

INTRAMURALE ZORG ( letterlijk: zorg binnen de muren) is gezondheidszorg die gedurende een onafgebroken verblijf van meer dan 24 uur geboden wordt  in een zorginstelling. Voorbeelden hiervan zijn: Ziekenhuis, Verpleegtehuis, Verzorgingshuis of een instelling voor verstandelijke gehandicapten.

Een aantal instellingen waar ik onder meer zorg ondersteuning heb geboden zijn.

Verpleeghuis NEBO den Haag , afdeling ( PG & Somatiek)
Martha Flora den Haag, Particulier verzorgingshuis (dementiezorg)
De Merwelanden, Dordrecht, Woon-en Zorgcentrum (PG)
Zorgwaard Puttershoek afdeling (Somatiek)
Rudolf Steiner, den Haag ( antroposofische zorg), ouderenzorg en zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit was mijn stage plek

PG
staat voor psychogeriatrie. Dit is zorg die gericht is op het geestelijk functioneren van de mens. Denk hierbij aan geestelijke achteruitgang door ziekten, ouderdom (geheugenverlies), dementie, CVA .

Somatiek.
De zorg en behandeling bij een chronische lichamelijke aandoening word ook wel somatische zorg genoemd. Somatische klachten zijn altijd lichamelijke Somatisch betekent letterlijk lichamelijk. Somatisch heeft dus altijd betrekking op het menselijk lichaam.

PARTICULIERE ZORG EXTRAMURAAL

Wat houdt extramurale zorg in

Extramurale zorg is zorgverlening buiten het ziekenhuis of zorginstelling. Deze zorg omvat bijvoorbeeld zorg van huisartsen, niet in het ziekenhuis werkende specialisten, verloskundigen, fysiotherapeuten, THUISZORG en ambulancevervoer.

Sinds april 2019 ben ik gestart als zelfstandig onderneemster als helpende Zorg en Welzijn niv 2 plus en MMZ- ster niv 3. Ik lever zorg bij de mensen thuis en aanleunwoningen. Maar u vind mij ook in zorginstellingen extramuraal. Ik bied onder anderen ondersteuning aan bij ADL, Verzorging en Verpleging, het aanreiken van medicatie en verbandmiddelen/ incomateriaal , het verzorgen van maaltijden en dranken, kleine huishoudelijke ondersteuning in de leefomgeving ( evt. Een afwasje, bed opmaken, aanrecht opruimen of dergelijke).
Begeleidingszorg bied ik ook aan. Denk hierbij aan samen een boodschapje doen, op huisbezoek gaan om angsten en eenzaamheid te verminderen of een gezellig uitstapje maken . Er zijn veel mogelijkheden .

Ik bezit het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 plus . Ik ben dus bevoegd om medicatie aan te reiken en toe te passen bij dit niveau. In het kader van de strenge regelwetgeving ben ik genoodzaakt en wil ik mij aan de regels houden.

ADL

Betekent Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen.
Dit zijn de handelingen die mensen dagelijks in het gewone leven verrichten. Het begrip wordt vooral in de zorg gebruikt om te bepalen in hoeverre iemand zelfredzaam is. Voorbeelden zijn : Niet of wel zelfstandig wassen aan de wastafel of douchen, scheren, haren wassen, kleding aantrekken, steunkousen, sieraden of alarm omdoen.

AromaTouch™

Met de AromaTouch Technique kunt u de essentiële oliën van doTERRA veilig en effectief leren kennen.Door middel van deze methode kunt u de bijzondere werking van de oliën op een unieke manier zelf ervaren.De essentie van deze methode ligt in haar eenvoud en de welbehaaglijke ervaring van diepe
ontspanning. Er wordt gewerkt langs de meridianen, energiebanen en viscerale contactpunten van de rug en de voeten. Deze staan in verbinding met de ingewanden. De toepassing heeft als doel het zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen. Het is een zachte manier van aanraken, niet vergelijkbaar met een gewone massage. De essentiële oliën kunnen op die manier krachtig in het lichaam tot werking komen.

Wat zijn de 4 stappen van een AromaTouch behandeling

De AromaTouch omvat vier cruciale stappen: Stress vermindering, versterken van het immuumsysteem ,ontstekingen in het lichaam verminderen en het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel. Je bereikt op die manier de homeostase. Dit is de staat van het lichaam
waarin het de zelf genezende vermogens aanspreekt en zichzelf dus kan helen.

Wat gebeurt tijdens de AromaTouch

Bij elk van de bovenstaande stappen worden 2 oliën gebruikt. Door de aromatische geuren die vrijkomen van de essentiële oliën van doTERRA  zult u tijdens de behandeling merken dat het op lichaam en geest werkt. De behandeling is zeer ontspannend en goed ter gezondsheidspreventie en stressreductie.

Ervaringen:

De aanraking in verbinding met de oliën heeft zo een diepe en stille connectie tussen gever en ontvanger tot stand gebracht. MAGIC

Mijn kinderen hebben veel tijd nodig totdat ze in slaap vallen. Door de AromaTouch heb ik eindelijk een weg ontdekt hun na een bewogen dag te aarden en te ontspannen

De AromaTouch Technique is een grootste mogelijkheid om diep te ontspannen. Zelfs mensen, die geloven niet te kunnen onthaasten, worden op een zachte manier tot zichzelf geleid en kunnen dagelijkse stress achterlaten.  Ik verneem elke keer wow, ik dacht niet dat ik zo diep kan ontspannen. Het is prachtig, dit te zien en mee te maken.

Eindelijk ook een keer een methode, waar ik daarna een gevoel had, dat ik door de essentiële oliën ook emotioneel helemaal in balans was.

CPTG  (Certified Pure Therapeutic Grade)

doTERRA kan haar kwaliteit garanderen door:
– Alleen te kiezen voor het beste plantenmateriaal
– Dat in een ideale omgeving gegroeid is
– Op het juiste tijdstip te oogsten en voorzichtig te verhitten
– Een zorgvuldig gecontroleerd extractieproces
– Geen vulstoffen te gebruiken
– Geen synthetische oliën toe te voegen
– Geen vervuiling of giftige stoffen toe te laten
– Volledig zuivere oliën met een hoge werking te bieden
– Een therapeutische kwaliteit (CPTG) te kunnen garanderen
– Olien te bieden die kunnen worden ingenomen
– Wetenschappers op puurheid en therapeutische kwalitieit te laten testen.

Test 1 Gaschromatographie – kwaliteit aroma
Test 2 Massaspektrometrie – puurheid van de oliën
Test 3 FTIRScan – constant kwaliteit
Test 4 Microbiotisch onderzoek- vrij van bacteriën
Test 5 Organoleptische test – sensorische kwaliteit

AROMATOUCH TECHNIQUE

ACCESS CONSIOUSNESS ACCESS BARS™

BARS SESSIE ACCES CONSCIOUSNESS

Tijdens een BARS sessie worden 32 punten op je hoofd lichtjes aangeraakt en wordt de electro-magnetische energie- of de polariteit van al onze overtuigingen oordelen ,ideeën, gedachten, emoties en overwegingen losgelaten. Zodat je meer ruimte ervaart in je hoofd en in je lichaam. In die ruimte kan je werkelijk iets anders kiezen die voorheen niet mogelijk leek of waar je zelfs nooit aan gedacht had.

Een BARS sessie is als het ware het defragmenteren van je brain ( je computer) zodat je weer op je ware kracht en snelheid kan functioneren zonder al die eindeloze gedachten die soms op non-stop draaien en je zo moe, lusteloos , overstuur en traag maken.

Je ligt 75 tal minute op een massagetafel of in een relaxstoel terwijl ik zachtjes de punten aanraak op je hoofd.Soms vallen mensen in slaap of praten ze over wat er omhoog komt. In beide gevallen werkt de behandeling prima.

Dit proces ontvangen is zo voedend en helend dat het in het slechtste geval voelt als een overheerlijke massage. In het beste geval verandert het je leven.

ACCESS CONSIOUSNESS ENERGETISCHE FACELIFT™

Een energetische facelift.

Acces Consciousness heeft verschillende body processen waaronder de heerlijke -Energetische Facelift- Voor alle duidelijkheid heeft een energetische facelift niets te maken met fillers, botox, snijden,chemicaliën of chirurgische ingrepen. Niets van dien aard.
De energetische facelift is een behandeling die valt onder de energetische lichaamsprocessen van Acces Consiousness.

Herkent u dit ook weleens:
Je staat voor de spiegel en denk bij jezelf…. Ik heb er beter uitgezien!

Vermoeidheid, verdriet, stress, het energieloze is van uw gezicht af te lezen. U tekent in uw gezicht door het zien van lijntjes, rimpels ,een doffe huid. geen uitstraling, niet helder uit de ogen kijkend. Het lichaam werkt hier vaak ook op door, een laag energiepeil , u moppert misschien meer over of door
uw zelf, negatieve overtuigingen met betrekking tot ouder worden of staat van zijn. Deze overtuigingen kunnen goed “ aangepakt “ worden. Het is een zeer ontspannende behandeling voor zowel lichaam als geest. U hoeft alleen maar plaats te nemen op te massagetafel of relaxstoel en de behandeling zorgt voor meer rust, energie en helderheid van geest. Het behandelt de weefsels van de borst, de hals en het gezicht. Een behandeling duurt 60 minuten waarbij ik mijn handen op energetische posities leg en de tools van Acces gebruik. Het innerlijke proces wordt daarna in gang gezet.

ACCESS CONSIOUSNESS HANDS-ON BODY PROCESS™

 

MTVSS wat staat voor (Molecular Terminal Valence Sloughing System) is een body process wat heel krachtig werkt op het immuunsysteem. Het is een Body Process van Acces Consciousness. 

Het blijkt heel dynamisch te werken op het skelet, centraal zenuwstelsel, organen, stofwisseling, ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem,ingewanden,  metabolisme en stofwisselingssnelheid van de cellen.  

Sportblessures,overbelasting,lage weerstand,gewrichtspijn,chronische ziekte,hernia of voor mensen die net ziek zijn geweest . MTVSS is de BOOST voor je immuunsysteem en lichaam. 

Het is een hands-on bodyprocess, waarbij ik mijn handen positioneer op het lichaam en waarbij ik gebruik maak van de tools van  Acces ConsiouSness. 

Deze heerlijke hands-on behandeling  vind plaats op een massagetafel en duurt 60 min. U mag uw kleding aanhouden.

VOET (REFLEX) MASSAGE

Voetmassage / voetreflexmassage

Voetreflex is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken, Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand ( balans)
Voeten zijn heel belangrijk voor ons. Ze dragen ons een groot deel van de dag en we gebruiken schoenen om onze voeten te beschermen.
Onder onze voeten bevinden zich reflexpunten. Deze punten corresponderen met zones en energiekanalen in ons lichaam.
Voetreflexmassage is in eerste instantie heerlijk ontspannend. Verder kan de massage ingezet worden bij blokkades. Denk hierbij o.a aan obstipatie of andere spijsverteringsklachten, hoofd,schouder of rugklachten.
Laat je eens verrassen wat een voetreflex of voetmassage met je doet . Ook kindervoetjes vinden het heerlijk. Ik bied de voetmassage (reflex) ook in de zorg aan, bij bed of rolstoelafhankelijkheid.

HANDMASSAGE

HANDMASSAGE VOOR KWETSBARE OUDEREN ( IN DE ZORG)

In de laatste levensfase is er in de dagelijkse zorg voor dementerende mensen vaak weinig ruimte voor echt (lichamelijk) contact. Toch kan een kleine handeling al een handmassage veel betekenen voor zowel de cliënt als de zorgverlener. Het kan angstige en onrustige gevoelens verminderen en er is een moment van echt en warm contact.

MASSAGETECHNIEKEN
De westerse massagevormen zijn veelal gericht op het fysieke vlak en werden in het oude Griekenland al onderverdeeld in Medische massage en Hygiënische massage. Enkele voorbeelden van Westerse massagevormen zijn bijvoorbeeld fysiotherapie, sportmassage en Zweedse massage.

IN DE ZORG
Zijn we vooral gericht op functionaliteit als het op aanraking aankomt. We wassen, wrijven, verbinden, en verzorgen. Desondanks masseert iedereen weleens, zonder het zich te realiseren misschien. Bij hoofdpijn wrijf je over je voorhoofd op slapen, je wrijft over een rug, geeft iemand een aai etc.

MASSAGE IN DE ZORG
In steeds meer sectoren van de zorg wordt de meerwaarde van massage erkend. Denk hierbij aan palliatieve en terminale zorg,aan mensen met een verstandelijke beperking, aan kinderen en dementerenden. Massage kan de ontvanger laten voelen dat zijn of haar lichaam ook nog steeds een bron van aangename ervaringen kan zijn, ondanks dat de wereld niet meer zo is als ze ooit was.Daarnaast kan massage helpen ontspannen en tot rust komen. Zo heeft het een positief effect op het algehele gevoel van welbevinden.Soms duurt het even voor een dementerende aanraking toelaat  wanneer deze niet verpleegtechnisch is, vooral wanneer deze in een fase van desoriëntatie,wantrouwen of onveiligheid verkeert. Een simpele handreiking, een aai over de wang of een klopje op de schouder kan dan een opstapje zijn.Realiseer je dat sommige zorgvragers moeite kunnen blijven hebben met het aangeraakt worden. Daar trek ik dan mijn conclusie uit en neem het ook op in het zorgdossier. In een later stadium zou dat eventueel kunnen veranderen.

MASSAGE
Werkt kalmerend en verkwikkend, troostend en/of als warme mantel: versoepelt en ontspant de spieren: vermindert stress en slapeloosheid: kan gevoelens van eenzaamheid verlichten: verzacht spanningen: verlaagt de bloeddruk: geeft zelfvertrouwen en een prettig gevoel door het vrijkomen van endorfine.een kalmerend hormoon dat in de hersenen wordt aangemaakt: stimuleert de bloedsomloop: activeert de lymfeklieren, waardoor gifstoffen uit het lichaam worden afgevoerd: verzorgt de huid:activeert het immuunsysteem en vergroot de afweer tegen ziekten: bevordert de spijsvertering: werkt heilzaam bij constipatie en buikkramp: verlicht spanningshoofdpijn: kan het contact met het eigen lijf bevorderen en het helpen accepteren zoals het is, zoals amputatie,een verlamd lichaamsdeel, CVA bij Parkinson, spier-en zenuwziekten. Zoals eerder al werd genoemd kan massage voor sommige mensen ook onrust oproepen, bijvoorbeeld met een confrontatie met het verleden, zoals gebrek aan liefdevolle aanraking, of een herinnering aan traumatisch verlopende aanrakingen zoals ongewenste intimiteiten. Bij de ontvanger kan ook een versterking van seksuele behoeften en gevoelens optreden. Dit komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Voordat tot masseren wordt overgegaan moet je zeker weten of de massage werkelijk op zijn plaats is voor die persoon op dat moment en is het goed controleren of er misschien redenen zijn niet te masseren.

Geborgenheid & acceptatie
Tijdens massage, ook van kleine gebieden (hand,nek) staat de hele persoon centraal. Als je kunt helpen de ontvanger, vooral in de eerste stadia van dementia, een diepe ontspanning en een gevoel van veiligheid te laten ervaren, komt er vaker meer ruimte voor emoties en gevoelen. Angst, verdriet of woede kan dan aan de oppervlakte komen, waardoor deze emotie geuit kunnen worden en vervolgens losgelaten.Een gespecialiseerde, maar ook de amateur masseur en de liefdevolle verzorger of partner zal daar ruimte voor bieden, luisteren en troosten. Zo brengt massage ook op het emotionele vlak verlichting, waardoor vaak nog diepere ontspanning ontstaat. Acceptatie van het onvermijdelijke kan dan een stukje dichterbij komen. Ook later,bij diepere dementia, kan aanraking een diep gevoel van basisveiligheid beiden en geborgenheid. Het fijne van het werken met geurige olie hierbij is dat je, wanneer bekend is welke geuren iemand prettig vindt, diep in kunt werken op dit gevoel van geborgenheid. Je kunt dit gegeven prima gebruiken bij een aanstaande opname in de instelling,door favoriete geuren subtiel te verdampen thuis en dit voort te zetten in de eerste weken na opname in de slaapkamer van de zorgvrager.
Herkenning van de prettige geur helpt een dementerende zich eerder thuis te voelen. En dat niet alleen, ook voor familieleden kan de herkenning van een prettige geur in de nieuwe woonomgeving steun geven bij het verdriet. In de zorg voor de dementerende kan gekozen worden voor
handmassage,voetmassage, maar ook gezichtsmassage en/of hoofdhuidmassage, afhankelijke van de situatie.

MASSAGE VAN DE HANDEN
Handmassage wordt in het algemeen als het meest laagdrempelig gezien van alle massages. Het is samen met voetmassage de meest toegepaste massage in de palliatieve zorg. Werk met een geschikte basisolie,waaraan je eventueel een specifieke essentiële olie toevoegt.(Lavendel en Wild Orange) Let erop dat voor ontvanger en gever de geur prettig en veilig is.Een korte handmassage is prettig en ontspannend voorbeeld: Mogelijke toepassingen: stress, angsten, somberheid, nervositeit, eenzaamheid, reumatische pijnen stijfheid (dreigende) contracturen.

Absolute contra indicatie: koorts, locale ontstekingen en wonden, verse littekens (besmettelijke) huidaandoeningen, infusen of shunts ter plaatse, trombocytopenie, flebitis (aderontsteking), tijdens het inlopen van chemotherapie, rondom fentanyl-nicotine en andere medicatiepleisters, cardiaal oedeem (vocht rond het hart) en angina pectoris (hartkramp) ernstige benauwdheid, ernstige vermoeidheid, allodynie, delier, psychose

Relatieve contra indicaties
Neuropathie op de betreffende plaat(sen) vermoeidheid, zwelling, pijn, infiltraten, littekens, osteoporose of afwijkende gewrichtsstand. Lokaal oedeem. Vooraf techniek en intensiteit aanpassen /eventueel afstemmen, raadplegen arts of lymfedrainage therapeut.

CPTG ESSENTIELE OLIEN VAN DOTERRA®

doTERRA

Het ruiken en zelf ervaren van de oliën van doTERRA heeft mij doen besluiten om ook andere mensen op de hoogte te stellen van deze heerlijke pure essentiële oliën. Of dat nu is tijdens mijn behandeling bij de AromaTouch of bij het ruiken, proeven,ervaren van de losse individuele specifieke flesjes.
Maar er is nog veel meer…………..Tandpasta, Bodylotions, Gezichtsproducten, Shampoo, Supplementen, Kinderlijn met rollers, Wasmiddel,
zeep , keelpastilles, te veel om op te noemen. doTERRA betekent letterlijk “ geschenk van de aarde” . Wat mij aanspreekt in doTERRA is dat het een heel open bedrijf is. Dr D. Hill is heel betrokken bij het samenstellen en de ontwikkelingen rondom de essentie van essentiële olie , en nemen je mee in alle processen en ontwikkelingen. Het voelt gewoon goed. Inmiddels heb ik beetje bij beetje de traditionele producten die ik in huis had, vervangen door doTERRA producten.

Ik ga nooit over 1 nacht ijs en wil altijd eerst zelf iets ervaren voordat ik overstag gaat. Zo ben ik naar Londen afgereist om een conventie bij te wonen en de grondleggers en het doel van doTERRA zelf te toetsen. Op verzoek maak ik graag gebruik van deze pure essentiële oliën tijdens mijn welzijnsbehandelingen. Of dat nu Topisch ( op de huid) of Aromatisch( in de lucht verspreiden) d.m.v een diffuser.
Hier volgen wat filmpjes om u een indruk te geven wie dr D.Hill en Emily Wright zijn en wat doTERRA zoal betekent voor mij ( PUUR zonder chemicaliën en een bijdrage aan mijn Healt benefit ) en vooral HART voor de natuur en mijn medemens/samenleving.