over mij

WELKOM OP ELLENMENTS.NL

Mijn naam is Ellen

Hallo graag stel ik mij aan u voor:

Mijn naam is Ellen Tak en ik ben werkzaam in de zorgsector als ZZP’er onder de naam Ellements (website Ellenments.nl)

Met veel plezier probeer ik waar mogelijk de mensen waarvoor ik zorg, zolang mogelijk in hun vertrouwende omgeving te laten wonen ( thuiszorg ). Maar ook mensen die genoodzaakt zijn om zorg te moeten krijgen door welke omstandigheden dan ook buiten de vertrouwende omgeving, probeer ik ook
een zo’n fijn mogelijk verblijf te geven. Met vriendelijkheid, verantwoordelijkheid en een flinke dosis inlevingsvermogen doe ik mijn werk op maat.

Of het nu gaat om het aan- of uittrekken van steunkousen, ADL , het op tijd aanreiken van medicatie, verzorgen & verplegen, het verzorgen van maaltijden & drank , het preventief verzorgen van de huid of  (de huid/ wondjes) verzorgen naar aanleiding van een wondbehandelplan, alles behorende bij niveau 2 + handelingen, ben ik multifunctioneel inzetbaar. Zowel Intramuraal ( in een verzorgingshuis, verpleeghuis) als extramuraal (thuiszorg, aanleunwoningen) inzetbaar.

Mijn drijfveer heeft te maken met het feit dat ik zeer gesteld ben op ( kwetsbare) oudere mensen. Ik vind het belangrijk dat de laatste levensjaren gevuld zijn met oprechte aandacht, respect en vertrouwen en goede verzorging, zowel op geestelijk als lichamelijk welbevinden.

Maar ook de “zorg” hulpbehoevende jongere generatie kan rekenen op mijn steun.

Door de tijd heen heb ik mijn erkende diploma’s behaald. Ik bezit het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 + en ik ben tevens in het bezit van een  diploma Medewerkster Maatschappelijke Zorg niv 3.

Daarnaast volg ik losse scholingen zoals, Wondverzorging & Decubitus,  Omgaan met dementie of moeilijk gedrag. EHBO, Diabetes, Hygiëne, Medicatiemodules . Het volgen van scholingen geeft een meerwaarde voor mijn functie als helpende en begeleidster.
Het is voor mij van groot belang dat de cliënt maar ook de naaste familie/mantelzorgers zich door mij gesteund en veilig voelen.

Ik probeer zoveel mogelijk de mantelzorgers te ontlasten of een ontzorgende taak op mij te nemen.

Denk hierbij aan het meenemen van uw partner voor een activiteit binnen of buitenshuis, zodat u even met gelijkgestemde of met een vriend/vriendin leuke dingen kan doen. Zo hoop ik de mantelzorger de ruimte voor zichzelf terug te geven.

Hart voor de zaak

Gediplomeerd

Mensenmens

Slotwoord

Tot de dood ons scheidt

Dit is een onderwerp dat ik geregeld naar voren breng als ik in contact ben met echtgenotes, mantelzorgers of betrokkenen met de diagnostiek dementie/alzheimer.

Een prachtige dag vol in het leven staan. Stapel verliefd op elkaar en gericht op de toekomst. Het avontuur tegemoet. Huisje, een kinderwens, samen reizen of een eigen vakantiehuisje, gedeelde hobby’s of juist ieder zijn eigen interesse.

Ik ken ze…….de schrijnende situaties waar partners van elkaar gescheiden worden omdat de thuis situatie niet meer haalbaar is. Een progressieve ziekte kondigd zich aan, namelijk de ziekte van Alzheimer of een andere vorm binnen dementie. Een cognitieve aandoening die jullie langzaam uit elkaar drijft. Had u zich dat voor mogelijk kunnen houden? Toen u antwoord gaf op de vraag…… In voor en tegenspoed, bij ziekte en  gezondheid  Misschien wel 10, 40 of zelfs 60 jaar terug.

Dat we allemaal ouder worden is een feit. Je houdt er rekening mee dat je samen ouder wordt. Maar dat is vaak nog ver vooruit. Er komt misschien een dag dat je besluit je bestaande huis te verlaten omdat de kinderen allemaal de deur uit zijn en het huis te groot word met zijn tweeën. of dat je het campingleven inruilt voor een wat comfortabele vakantie in verband met de aangekondigde lichamelijke ongemakken.  Samen de fiets inruilen voor een electrische fiets of schaf je voor je evenwicht een rollator aan.

Maar wat als de lichamelijke klachten niet ten grondslag liggen, maar dat de terugloop in cognitieve functies zich aandient.

LEES VERDER…

Uw man, uw maatje misschien……. die alle klusjes in het huis deed en opeens niet meer weet waarvoor een schroevedraaier dient.

De vrouw die 4 kinderen met alle liefde en gemak heeft opgevoed en plots niet meer weet wat de naam van haar kind is.

Een gepensioneerde huisarts die zijn dementerende vrouw bij staat in haar welzijn en toezicht houdt op haar medicatie

Een verzorgd uitziende voormalige voetbalspeler met een mooi schot in de benen,  die rond zijn 50e zijn eigen veters niet meer kan strikken en geholpen moet worden met scheren omdat de tremoren de overhand krijgen in zijn lichaam

Als jonge dementerende vrouw die op haar 40e niet meer zelfstandig naar de toilet kan en je met behulp van inco broekjes haar toch nog enigszins fris en verzorgd houdt.

Ik ken ze……en dit is nog maar een topje van de ijsberg. Ik maak het allemaal van dichtbij mee !

Ik wil u graag als zorgverleenster een hart onder de riem steken.

Het is geen schande als u de zorg voor uw echtgenoot niet meer volhoud. U hoeft zich niet te schamen om hulp in de schakelen. U wordt niets verweten als u ook eens iets leuks voor u zelf doet.

Het zorgen voor een dementerende echtgenoot is intensief. Dat begrip is er vaak pas, als mensen er zelf mee geconfronteerd worden.

Het is je maatje , je allesie, je steun en toeverlaat, samen dingen beleefd.

Staat het water u gevoelsmatig tot aan de lippen schroom dan niet contact met mij op te nemen. Laten we samen kijken naar een gepaste oplossing zodat uw wens om zo lang mogelijk de zorg voor uw geliefde, te kunnen volhouden.

Ik heb ervaring met één op één begeleidingszorg en tevens kunt u bij mij terecht voor een momentje voor uzelf. Denk hierbij aan een ontspannende welzijnsbehandeling.